Před pár dny se objevily spekulace o možném zrušení série chytrých telefonů ASUS Zenfone. Ty vyrábí tchajwanská společnost vedle hráčských ROG Phonů, které však pravděpodobně čelí vyššímu zájmu ze strany spotřebitelů. Firma měla své zaměstnance údajně informovat o změně interní organizace, přesunech zaměstnanců z divize Zenfone na jiná oddělení a výpovědích. Současně se tvrdilo, že Zenfone 10 bude posledním modelem této řady. To ale výrobce popřel.

Společnost ASUS dnes vydala tiskové prohlášení, ve kterém důrazně popírá drby prezentující Zenfone 10 jako poslední smartphone série:

„Rádi bychom se vyjádřili k fámě, že ASUS Zenfone 10 bude poslední generací této řady a produktová řada ASUS Zenfone bude ukončena. Není to pravda. Budeme pokračovat v našich dvou hlavních produktových řadách telefonů, ROG Phone a Zenfone. Společnost ASUS je pevně zavázána našemu podnikání v oblasti chytrých telefonů a zákazníkům. Více informací naleznete v našem hovoru k výsledkům za 2. čtvrtletí. Zůstaňte prosím naladěni na naše produktové řady pro rok 2024.“

Telefony s podobným provedením, jaké využívá ASUS u svých Zenfonů, jsou na současné Android scéně nedostatkovým zbožím. Není zrovna snadné najít kompaktní smartphone s vlajkovými specifikacemi, jako nabízí právě nové Zenfony. Nejnovější Zenfone 10 sice přinesl minimum změn ve srovnání s předchůdcem, ale přesto se jedná o velice slušný telefon. Pokud byste se o něm chtěli dozvědět více, přečtěte si náš článek.