AKTUALIZACE

Fámy o konci série ASUS Zenfone nebyly pravdivé. Společnost dnes vydala tiskové prohlášení, v kterém spekulace prezentující Zenfone 10 jako poslední model řady popírá. Více zde.

PŮVODNÍ ZNĚNÍ ČLÁNKU

ASUS je znám převážně pro svá řešení na poli počítačů, ale v současné době nabízí také dvě řady smartphonů. S tou, kterou prodává pod značkou Republic of Gamers, se zaměřuje na náročné hráče, neboť se pyšní vysokým výkonem, výstředním designem, propracovaným chlazením a velkou baterií. Série Zenfone se pak skládá z kompaktních telefonů, přičemž posledním vydaným kouskem byl vlajkový Zenfone 10. Z Tchwaj-wanu nicméně zaznívají zprávy, že další Zenfony na trhu neuvidíme.

ASUS v poslední době nepatřil mezi nejdiskutovanější jména trhu s chytrými telefony a rozhodně nedosahuje takové popularity jako Apple, Samsung nebo Xiaomi. Před několika lety přitom nabízel kromě high-end kousků také modely střední anebo nižší třídy.

Nutné je říct, že v době, kdy se z malých telefonů dělají 6,7palcová monstra a pomalu je problém najít malý Android se špičkovými specifikacemi, se malé modely jako Zenfone 10 hodí. Své zájemce si totiž vždy najdou. Bohužel, asi jich nebylo tolik, jak by si výrobce představoval.

Tchajwanský portál TechNews informoval o interním dopisu, který společnost ASUS zaslala svým zaměstnancům. Údajně v něm měla ohlašovat reorganizaci, v jejímž důsledku se několik pracovníků z oddělení Zenfone přesune pod křídla divize Republic of Gamers, aby pracovali na herních smartphonech. A vzhledem k tomu, že podle zdrojů má být Zenfone 10 úplně posledním modelem této řady, se zbylá část zaměstnanců přesune do jiných oddělení společnosti. Hovoří se ale také o propouštění.

Herním mobilům ROG Phone se během posledních let pravděpodobně dostávalo od spotřebitelů více pozornosti nežli Zenfonům. Nejsme ale schopni odhadnout, zda se jim ve skutečnosti daří tak, aby mělo pro ASUS smysl je dlouhodobě udržovat.