V New Yorku v poslední době výrazně přibyl počet krádeží vozidel. Nedávno zvolený starosta Eric Adams a tamní městská policie oznámili během nedávné tiskové konference, že úředníci budou rozdávat zařízení Apple AirTagy k ochraně vozidel ve městě.

Sledovače od společnosti Apple budou rozdávat v policejním oddělení 43. okrsku, který byl v poslední době nejvíce postižen zvyšujícím se počtem krádeží vozidel. NYPD rovněž vyzývá obyvatele města, aby si pořídili vlastní AirTag a používali jej ke sledování svých vozidel. Cílem této strategie je odradit potenciální zloděje a usnadnit obětem trestných činů a zákonným orgánům vypátrání odcizeného majetku.

Malá zařízení společnosti Apple nazvaná jako AirTag slouží k nalezení ztracených věcí. Stačí je připojit k určitému předmětu a následně jej lze sledovat pomocí iPhonu nebo iPadu. AirTagy jsou vodotěsné, mají malé rozměry a dlouhou výdrž baterie, což z nich dělá vhodné společníky pro sledování klíčů, peněženek, kufrů nebo právě vozidel.

Šéf NYPD sdílel na Twitteru informaci o použití sledovacího zařízení Apple AirTags a zároveň přidal krátké video, které demonstrovalo funkčnost tohoto zařízení