New York se rozhodl zakázat populární aplikaci TikTok pro všechny vládní zaměstnance. Toto opatření přichází tři roky poté, co stát New York přijal podobná omezení. Důvodem je obava z potenciálních bezpečnostních hrozeb spojených s aplikací, kterou vyvinula čínská společnost ByteDance.

Podle místního úřadu pro kybernetickou bezpečnost TikTok představuje bezpečnostní riziko pro městské technologické sítě. V reakci na tuto hrozbu město vyzvalo všechny své zaměstnance a podřízené agentury, aby během 30 dnů odstranili aplikaci ze svých zařízení. Mluvčí radnice zdůraznil, že hlavním cílem je ochrana dat občanů New Yorku.

Zajímavé je, že New York není prvním městem, které se rozhodlo omezit používání TikToku. Některé státy, jako je Montana, již přijaly podobná opatření. O tomto konkrétním případu jsme vás dokonce informovali zde.

Na federální úrovni se také objevily diskuse o potenciálním zákazu aplikace pro vládní zaměstnance. Rozhodnutí metropole však může nastavit trend pro další města a státy ve Spojených státech amerických.