Před deseti dny jsme vás informovali o úniku evropské ceny, renderů a tabulky specifikací chystaného smartphonu OnePlus Nord 3. Ten má představovat jakýsi přechod mezi vyšší střední třídou a vlajkovou kategorií – lákat totiž bude na slušnou výbavu a současně nebude vůbec drahý. Přestože zatím není ještě ani známé, kdy bude oficiálně oznámen, už se dostal k jednomu z uživatelů.

Server Gizmochina upozornil na krátké YouTube video na kanále PinoyMetroGeek, kde tvůrce smartphone rozbaluje a ukazuje před kamerou. Jedná se o 5G model 16/256GB v modrém barevném provedení, který vypadá přesně tak, jak jsme si jej z renderů mohli představit. Jen se na první pohled zdá být trochu tlustší.

OnePlus Nord 3 jako takový má na zadní straně dvojici ostrůvků pro fotoaparáty. Zatímco v tom prvním najdeme hlavní snímač o rozlišení 50 Mpx, druhý skýtá 8Mpx ultra širokoúhlou kameru a 2Mpx makro senzor. Na boční straně mu pak nechybí ikonický alert slider, kterým lze přepínat mezi režimy vyzvánění. Vepředu má Nord 3 displej s tenkými rámečky, který v průstřelu poskytuje místo přední kameře.

V krabičce se kromě návodů a telefonu samotného nachází jehla na SIM kartu, napájecí adaptér a stylový červený USB-C kabel s bílými konci.

OnePlus Nord 3 podle dřívějších zpráv leakera Rolanda Quandta dostane čipset MediaTek Dimensity 9000, 5 000mAh baterii s podporou 80W dobíjení a 6,74palcový displej s rozlišením 2772x1240 pixelů. Začínat má na ceně 449 eur, což v přepočtu činí zhruba 10 700 Kč. Více detailů si můžete přečíst v samostatném článku.