Společnost OnePlus již v tomto roce uvedla na evropském trhu jednu vlajkovou loď, kterou je OnePlus 11. Již brzy ale má svůj katalog obohatit o další kousek, jenž bude opět cílen na náročnější uživatele f OnePlus Nord 3. Díky dvěma známým jménům v technologickém světě se nyní můžeme podívat na jeho oficiální snímky, specifikace a údajnou evropskou cenu.

Za únikem stojí zejména renomovaný leaker Roland Quandt z německého serveru WinFuture. Telefon bude moct pozornost řadu zájemců zachytit pomocí designu své zadní strany. Ta je osazená dvěma pod sebou seřazenými kamerovými moduly. V tom prvním se máme setkat s 50Mpx hlavním fotoaparátem, zatímco druhý nabídne prostor 8Mpx ultra širokoúhlé kameře a 2Mpx makro snímači.

Vepředu se setkáme s 6,74palcovým displejem, který se pochlubí docela tenkými rámečky a rozlišením 2772x1240 pixelů. Obnovovací frekvence pak dosáhne na 120 Hz. Pod kapotou se máme setkat s čipsetem MediaTek Dimensity 9000, který není tak silný jako Snapdragon 8 Gen 2 nacházející se uvnitř OnePlus 11, a 5 000mAh baterií s podporou 80W dobíjení.

Co se dále týče výkonu, nejlepší konfigurace dostane 16GB paměť a 256GB úložiště. Leaker SnoopyTech pak dodává, že základní model bude ve variantě 8/128GB.

Quandt se postaral také o zveřejnění informací o ceně. Levnější model se bude v Evropě prodávat s cenou 449 eur, což v přepočtu činí asi 10 700 Kč. Verze se 16GB RAM pak dostane cenovku 549 eur neboli 13 100 Kč v přepočtu.

Když se podíváme na design, technické parametry a cenu, můžeme dojít k závěru, že OnePlus Nord 3 bude rozhodně zajímavým kouskem, který by si mohl získat popularitu. Na OnePlus 11 bude v řadě ohledů ztrácet – nenabídne tak výkonný procesor, dostane horší displej, slabší fotovýbavu nebo nižší podporovaný výkon nabíjení. Těmto nedostatkům však odpovídá již zmíněná cena.