V následujícím roce hodlá společnost Apple poprvé využít pro obrazovky iPadů Pro panelovou technologii OLED. Hovoří se však také o dalších pozoruhodných změnách. Dočkat bychom se pochopitelně měli čipů řady M3, které staví na 3nm procesu od TSMC a přinesou vyšší výkon a lepší energetickou efektivitu. Úplně o něčem jiném se ale máme bavit v souvislosti s úložištěm. Apple má podle důvěryhodného leakera zajít do úplného extrému.

Současné iPady Pro, jak 11palcový, tak i 12,9palcový, mají ve své nejlepší konfiguraci 2TB úložiště. Už i to je víc, než má v základu většina notebooků. Její cena se přitom u onoho rozměrnějšího modelu pomalu blíží k 70 tisícům korun, a tudíž se snadno nabízí otázka, zda se koupě vůbec někomu vyplatí. Zdroje insidera Tech_Reve jsou ale přesvědčeny, že se v příštím roce setkáme s až 4TB iPady Pro.

Nad pořízením takového iPadu nebude kvůli jeho ceně běžný spotřebitel uvažovat pravděpodobně ani ve snu. Varianta s tak masivním úložištěm se bude hodit nejspíš jenom těm, kteří pracují s grafikou či střihem videí a opovrhují Macy, neboť zabírají více místa a jsou těžší. Nedávno byly pro iPady představeny programy Final Cut Pro a Logic Pro, které jsou určené právě profesionálům.

Je více než zřejmé, že iPady se 4TB úložištěm budou vyráběny v omezeném množství, protože už tak pro Apple nejspíš nebude snadné získat bůhvíjak velkou poptávku. Zajímavou myšlenou pak je, že by Apple spolu s navýšením úložiště zvednul také kapacitu operační paměti, aby to alespoň trochu působilo, že takto drahý iPad má smysl kupovat.