Něco se chystá. Indická odnož společnosti Realme na platformě X publikovala upoutávku na tajemný telefon s periskopickým teleobjektivem. Textem „No periscope. No Flagship.“ (volně můžeme přeložit jako „Nemá periskop, nejde o vlajkovou loď“) se výrobce snaží jasně naznačit, že zařízení čekající na vydání bude spadat do vyšší třídy.

Dle mého vlajkové lodě periskopický teleobjektiv nutně mít nemusí, ale to už je věc názoru každého z nás. Když se ale zaměříme na to, jaký telefon by se mohl brzy dostat do Indie, potažmo dalších světových trhů, jasným kandidátem je nedávno vydaný model GT5 Pro.

Realme GT5 Pro se do Číny dostal jako levná vlajkovka s moderním procesorem a zbrusu novou sestavou fotoaparátů. Kromě hlavního fotoaparátu využívajícího senzoru Sony LYT-808 je vybaven právě i 50Mpx periskopem, jenž spoléhá na snímač Sony IMX890. Mezi další klíčové části výbavy se řadí velký OLED displej se 144Hz frekvencí a 4 500nitovým peak jasem nebo 5 400mAh baterie. Více detailů jsme psali zde.

Realme už do Evropy dlouho nevyslalo žádnou vlajkovku, takže by příchod modelu GT5 Pro rozhodně nemusel být na škodu. Díky své nižší ceně by si navíc mohl najít spoustu zájemců. Zda se k nám novinka opravdu dostane, ale teprve zjistíme.