Realme oficiálně představilo vlajkový model GT5 Pro, na který v posledních dnech intenzivně lákalo. Mezi nejdůležitější prvky se řadí výkonný procesor Snapdragon 8 Gen 3, nová sestava fotoaparátů, displej se šíleným maximálním jasem nebo pěkné provedení v čele s veganskou kůží.

Realme GT5 Pro je bráška dříve uvedeného modelu GT5, akorát že vůbec. V podstatě se mu totiž vůbec nepodobá. Vizuální provedení zadní strany je zcela odlišné a po stránce výbavy je čerstvě odhalená novinka mnohem všestrannější. Zatímco GT5 se soustředilo prakticky jen na co nejvyšší možný výkon nabíjení a mnoho ostatních aspektů zanedbalo, GT5 Pro přináší opravdu konkurenceschopné specifikace.

Pod kapotou GT5 Pro tiká zmíněný procesor Snapdragon 8 Gen 3 a k vysokému výkonu přispívá také přítomnost operační paměti typu LPDDR5X. Na rozdíl od některých dnešních smartphonů je ale maximální kapacita RAM „pouze“ 16 GB. Velikost úložiště standardu UFS 4.0 dosahuje na 1 TB.

Fotoaparáty jsou uložené v kruhovém modulu a konkrétně se bavíme o přítomnosti 50Mpx hlavního snímače Sony LYT-808, který je doprovázen 50Mpx periskopickým teleobjektivem (Sony IMX890) a 8Mpx ultra širokoúhlou kamerou (Sony IMX355). Primárnímu fotoaparátu samozřejmě nechybí optická stabilizace obrazu. Vepředu pak nalezneme také 32Mpx selfie kamerku.

Co se dále nachází na přední straně, je mírně prohnutý 6,78palcový OLED panel s rozlišením 1,5K a 144Hz obnovovací frekvencí. Podpora LTPO pochopitelně neschází. V propagačních materiálech výrobce hovoří také o 4 500nitovém peak jasu a 1 600nitovém nejvyšším globálním jasu.

Nezapomeňme také na baterii, jejíž kapacita činí pořádných 5 400 mAh. Nabíjet můžeme 100W výkonem prostřednictvím kabelu či 50 W bezdrátově.

Zajímavou novinkou je možnost ovládání pomocí gest. Systém, který funkci pohání, je údajně postaven na umělé inteligenci. Realme GT5 Pro lze kupříkladu odemknout přiblížením dlaně k displeji – jak objasnil na základě vyjádření výrobce portál Android Authority, smartphone využívá speciální senzor k tomu, aby rozpoznal vaši dlaň. Podle Realme má být technologie zhruba stejně bezpečná jako odemknutí pomocí skenu obličeje.

CENA A DOSTUPNOST

Realme GT5 Pro v Číně vychází s krásnou cenou 3 399 jüanů (asi 13 000 Kč vč. DPH) v základní verzi 12/256GB. Nejdražší konfigurace, čili 16/1024GB, bude po skončení počátečních slev stát 4 299 jüanů (asi 16 400 Kč vč. DPH).

K dispozici bude ve třech různých verzích, a to Red Rock (oranžová), Bright Moon (béžová) a Starry Night (černá). První dvě zmíněné mají záda potažená veganskou kůží, třetí sází na texturované sklo.

Telefon byl zatím oznámen pouze pro čínský trh, o dostupnosti v Evropě nemáme žádné informace.