Ve svém nejnovějším prohlášení generální ředitel webdesignové služby Wix, Avishai Abrahami, oznámil, že přichází s fascinující novinkou. Uživatelům nově bude nabízet možnost kompletního vytváření webových stránek za asistence umělé inteligence. Tento pokrok v digitální tvorbě je součástí pokračujícího úsilí společnosti usnadnit a zefektivnit proces tvorby webových stránek pro své uživatele.

Ještě před nedávnou dobou platformy jako Wix a WordPress poskytovaly možnost tvorby webových stránek prostřednictvím předem připravených šablon. Avšak nyní se ukazuje, že se svět webdesignu mění. Stejně jako řada dalších oblastí napříč internetem a celým (nejen) technologickým světem.

Podle oficiálního blogu společnosti, Wix pro tvorbu stránek pomocí umělé inteligence využívá kombinaci textového nástroje ChatGPT společnosti OpenAI spolu s řadou svých vlastních, unikátních nástrojů.

Pokud bude nový generátor stránek založený na umělé inteligenci od společnosti Wix fungovat podle očekávání, mohl by zcela předefinovat přístup k tvorbě webových stránek a učinit tuto oblast ještě přístupnější, než kdy dříve.

Pro ilustraci, jak tento nový AI nástroj od společnosti Wix bude fungovat v praxi, si můžete prohlédnout oficiální video, které je dostupné níže. Demonstruje, jak k vytvoření základu postačí jen pár příkazů a případné nesrovnalosti lze snadno upravit další komunikací s umělou inteligencí.

Wix tvorba stránek