Společnost Apple dnes ohlásila nové online kurzy, jež mají zájemce naučit správu a nasazení Apple produktů. Poptávka po kvalifikovaných pracovnících podpory a technických zaměstnancích se podle společnosti zvyšuje. Předpokládá se, že zejména počet míst v oboru výpočetní techniky v následujících letech poroste rychleji než kdekoliv jinde.

Proto také internetové kurzy vznikly. Uživatelé mohou prokázat své schopnosti ve dvou zkouškách, a pokud uspějí, získají certifikaci od společnosti Apple.

„Mac, iPad a iPhone používá k práci více lidí a poptávka po profesionálech s certifikátem Apple nebyla nikdy větší,“ řekla Susan Prescottová, viceprezidentka společnosti pro marketing v oblasti podnikového a vzdělávacího sektoru.

Prescottová tvrdí, že profesionální školení od Applu pomáhá získat dobře placená IT místa každému, kdo se zajímá o technologie. Ať už mění povolání, nebo rozšiřuje své dovednosti. Certifikáty prý potenciální zaměstnavatele zaujmou.

Na webové stránce training.apple.com jsou už nyní k dispozici dva nové kurzy. Jeden se týká podpory zařízení Apple a jeho prostudování trvá přibližně 14 hodin. Ten druhý se zabývá nasazením Apple produktů a managementem a nabízí přibližně 13 hodin obsahu.

Nejedná se však o neplacenou záležitost – každá zkouška stojí 149 dolarů (v přepočtu 3 500 Kč). Pokud ale uspějete, můžete si získaný certifikát vystavit v životopisech, na online profilech či pracovních nástěnkách. To vám může pomoci při hledání zaměstnání.