AKTUALIZACE

Redmi 13C, připravovaný smartphone nižší třídy, se objevil v certifikační databázi IMEI. Napsal to zahraniční portál Xiaomiui. Soudě podle modelového čísla, které je pro globální trh 23124RN87G, by mohl tento telefon vyjít již v prosinci letošního roku. Lednový nebo únorový příchod ale zatím nemůžeme vyloučit.

PŮVODNÍ ZNĚNÍ ČLÁNKU (28. 9.)

Mnozí z vás si možná vzpomenou na ultra levný telefon Xiaomi Redmi 12C (obrázek výše), který se snažil zaujmout nejméně náročné uživatele. Hlavní předností byla určitě cena a zajímavě zněla také 5 000mAh kapacita baterie. I přes jistá pozitiva mělo toto zařízení několik stinných stránek, přičemž minimálně jedné z nich se má zbavit jeho nástupce.

Redmi 13C si už nyní můžeme prohlédnout na uniklých snímcích, které zveřejnil portál MySmartPrice. Hned na první pohled je evidentní, že se Xiaomi rozhodlo přijít s novým designem, který mně osobně trošku připomíná Realme C55 a připadá mi, že se více přizpůsobuje tomu, co je dnes v módě.

Na zadní straně najdeme v barevně odlišeném obdélníku dva ostrůvky nabízející místo pro tři fotoaparáty. Hlavní snímač podle všeho zůstane u 50Mpx rozlišení, detaily o dvou doprovodných senzorech prozatím nemáme.

Nejenže Redmi 13C dostane nová a moderněji vypadající záda, ale také konečně přejde na USB-C. Věřte nebo ne, předchůdce ještě disponoval zastaralým microUSB.

Další specifikace zůstávají neprozrazeny. Bylo by ale pěkné slyšet, že Redmi 13C využije výkonnější procesor nebo 90Hz displej namísto 60Hz, na který narazíme u Redmi 12C.

Zatím není jasné, kdy přesně Redmi 13C vyjde, ale z uniklých renderů je patrné, že bude k dispozici ve světle zelené, černé a modré variantě. Na detaily o ceně si také budeme muset ještě nějakou chvíli počkat.