V únoru zničehonic vyplaval na povrch poměrně komplexní únik, který se týkal chystaných zařízení od Samsungu. Nejenže má jihokorejský gigant pracovat na Galaxy Z Fold 5 a Galaxy Z Flip 5, s čímž se už tak nějak automaticky počítá, ale v přípravě má i řadu dalších novinek, které více popisujeme zde. Mezi nimi má být i smartphone, který půjde přeložit hned nadvakrát.

Víme, že Samsung aktuálně kraluje trhu se skládacími smartphony. Zmíněné řady Z Flip a Z Fold prakticky slouží jako vzor dalším výrobcům. Již v tomto roce bychom se ale mohli dočkat zase něčeho nového – mobily s rozpůlenou obrazovkou už jsou evidentně nuda, tak proč nepředstavit zařízení rozdělené na tři třetiny, že?

Informace dříve zveřejněné leakerem RGcloudS nyní potvrzuje další známé jméno, Yogesh Brar. Podle něj už byly ukázány i některé koncepty. Ve svém příspěvku rovněž uvádí, že se letos nedočkáme fanouškovské edice smartphonu Galaxy S23, čímž se přidává k Rolandu Quandtovi a dalším zastáncům stejného tvrzení. Právě na její úkor má Samsung vyvíjet nová skládací zařízení.

A vlastně to dává i docela smysl. Smartphony FE jsou sice mezi stěžejními zákazníky oblíbené, nicméně zbytečně komplikují nabídku. Vysazení letošní edice, nebo popřípadě úplné zrušení, má Samsung jistě velmi dobře promyšlené, a navíc má v plánu uvést zcela novou mid-range sérii.

Telefon, který by šlo nadvakrát přehnout, bývá aktuálně označován jako „Tri-Fold“ a je nutné podotknout, že zmínky o něm byly k mání už před několika lety. V roce 2020 si na technologii tohoto typu Samsung podal patent a od té doby ji párkrát demonstroval ve formě konceptu, třeba i na letošním MWC.