Spousta z vás bude určitě znát tu bolest, když omylem, nebo klidně naschvál, stoupnete na LEGO kostičku. Jau! Nadšenec Adam Beedle, který své zajímavé nápady dokumentuje na YouTube, sestrojil robota, který vám střílí kostičky pod nohy. Ke konci minulého roku už vyrobil přístroj, jenž využívá umělou inteligenci k tomu, aby zasáhl váš obličej Nerf zbraní.

Výrobní proces vražedného robota vybaveného LEGO kostičkami probíhal následovně. Nejprve si Beedle navrhnul design, který poté vytisknul na 3D tiskárně. Skokem ze druhého schodu dále otestoval, jaký z LEGO dílků způsobí při dopadu největší bolest. Šlo o základní kostku 1x1 (tvar kvádru), tato informace však byla ve finále prakticky k ničemu, využity totiž byly kostky 2x4.

Mechanismus funguje na poměrně jednoduchém principu. Ze zásobníku spadne kostička do nábojové komory, z níž je následně vystřelena pomocí motorkem poháněné součástky. Webkamera pomocí softwaru na rozpoznávání barev sleduje nohy oběti a na základě toho se otáčí celé zařízení.

Po testování dospěl Beedle k názoru, že šest dílků v jednom zásobníku opravdu nestačí, proto nakonec navrhnul vylepšení, díky němuž se do zařízení vleze až sedmnáct kostiček. Podívejte se na krátké video o sestavování a výsledcích robota sami.