Podle nejnovějších spekulací se Samsung chystá do přímého boje s Applem i na poli mobilních čipsetů. Plánuje prý vývoj vlastního vlajkového čipsetu, který by v jeho nejdražších telefonech nahradil kousky od Qualcommu. Odnož Samsungu už má na čipu dokonce pracovat.

Nečekejte ale, že by jeho použití mohlo přijít brzy, příští rok má být teprve připraven design čipsetu. Do vlajkových lodí Samsungu by se, pokud půjde vše hladce, mohl dostat s rokem 2025. To jde ruku v ruce s projevem jednoho z manažerů Samsungu, že bude na vývoj čipů osobně dohlížet.

Samsung vyrábí čipy Exynos už teď, ve vlajkových lodích je ale nepoužívá. Oproti konkurenci Applu či Qualcommu totiž nemají šanci. Samsung ale ve vývoji pokračuje a slabší čipsety vkládá alespoň do středně drahých či levných telefonů z jeho dílen.

Apple ve svých vlajkových lodích vlastní čipsety používá snad odjakživa. Pro Samsung by se možnost lepšího sehrání softwaru a hardwaru mohla stát velmi příjemnou. Zvýšit by se teoreticky mohla třeba kapacita baterie či efektivita zpracování obrázků.