Fotografie, která se objevila na internetu, ukazuje, že očekávaný telefon Xiaomi 13 Ultra bude mít zcela nový design. Nicméně, tento nový model bude mít menší rozměry a bude vypadat rafinovaněji.

Nový telefon bude obsahovat čtyři fotoaparáty vyvinuté ve spolupráci s německou společností Leica. Ta už se podílela na vyšším množství předešlých vlajkových telefonů od Xiaomi, byť jde stále ještě o relativně novou spolupráci. Tyto fotoaparáty umožní uživatelům snímat vysokokvalitní fotografie a videa.

Xiaomi neplánuje představit model Xiaomi 13 Ultra tento měsíc. Místo toho se společnost zaměří na uvedení modelů Xiaomi 13, Xiaomi 13 Pro a Xiaomi 13 Lite, stejně jako na sluchátka Buds 4 a chytré hodinky Watch S1 Pro během MWC 2023.

Je důležité upozornit, že níže zobrazené obrázky nejsou oficiální a mohly být upraveny. Bez ohledu na to, obecně se předpokládá, že náhled designu, který je zobrazen, ukazuje, jak budou vypadat maloobchodní verze Xiaomi 13 Ultra. Podobně jako jeho předchůdce Xiaomi 12S Ultra, jenž je dostupný pouze na čínském trhu, budou fotoaparáty umístěny ve velkém kruhovém modulu.

Únik nám bohužel nepotvrdil, zda telefon skutečně využívá variabilní clonu, jak dříve tvrdil známý leaker (více zde).