Přenosné baterie jsou dnes zcela běžnou záležitostí a s sebou je už dnes nosí mnozí. Jeden muž z Číny ale tuto myšlenku pozvedl na novou úroveň se svým výtvorem, který je asi tisíckrát větší než běžné „kapesní“ kousky.

Handy Geng je samozřejmě YouTuber, který se na stavbu absurdní elektroniky zaměřuje. Masivní powerbanka není ani zdaleka jeho prvním výtvorem, postavil už třeba šlapací sekačku či zámek ledničky, který vás dovnitř pustí, jen pokud si trošku zacvičíte.

Geng vezme baterii připomínající článek z elektroauta a přemění ho v balík připomínající běžnou powerbanku, jen s úplně jinými rozměry. Jak říká, zařízení dokáže napájet velké množství elektroniky najednou, a to po relativně dlouhou dobu.

Jeho výtvor má totiž kapacitu 27 000 000 mAh, dostatek na nabití nejnovějšího iPhonu více než osm tisíckrát. Jak zmiňuje, kapacity takto velkých baterií se v miliampérhodinách vyjadřují zřídka, on je ale pro jednoduchost porovnání s běžnými kousky zvolil účelně.

Baterie dokáže dokonce nabít skútr, pohánět televizi, rychlovarnou konvici a dokonce pračku zároveň. Využívat elektřinu tak může kdekoli, dokud je ochotný na místo dostat tuto masivní baterii.