Toto se MSI nepovedlo. Společnost omylem zveřejnila YouTube video obsahující spoustu tajných detailů týkajících se 14. generace desktopových procesorů Intel „Raptor Lake-S Refresh“, které jsou momentálně pod NDA. V současné době si jej přehrát nelze, neboť už bylo označeno jako soukromé, ale díky zahraničním redakcím a uživateli DarkmontTech se na všechny důležité materiály můžeme podívat.

MSI prezentuje 14. generaci desktop procesorů jako řadu, která nepřináší žádné změny v architektuře a staví na 10nm procesu Intel 7, tedy v zásadě nic, co bychom nevěděli. Hovoří však o přibližně 3% výkonnostním zlepšení oproti aktuálnímu Raptor Lake. Jedinou výjimkou má být procesor Intel Core i7-14700K, který obdrží další efektivní jádra, díky nimž se jeho multi-core výkon zvedne o 17 %.

Výrobce základních desek a dalších PC komponent potvrzuje, že nejvyšší počet jader u vlajkového SKU bude 24 a tento procesor zároveň nabídne 36MB L3 cache. Nepůjde samozřejmě o jiný kousek nežli Core i9-14900K. Zájemci o novou řadu se také mohou těšit na podporu rychlejších operačních pamětí a technologií Wi-Fi 7 či Bluetooth 5.4 v rámci nových verzí základních desek.

Ačkoliv MSI ve videu ukazuje nové základní desky, pro to málo uživatelů, kteří budou chtít z Raptor Lake upgradovat na připravovaný refresh, nebude nutné pořídit si novou základní desku. Procesory totiž budou pořád ještě využívat patici LGA 1700.