Článek vznikl v rámci placené spolupráce: Společnost MSI oznámila uvedení na trh své nejnovější řady herních notebooků s procesory Intel Raptor Lake Refresh HX a Meteor Lake Core Ultra. Nové notebooky pro rok 2024 Titan, Raider, Vector a Stealth nabízí špičkový herní výkon, kvalitní materiály, ohromující displeje a inovativní funkce, které uspokojí i ty náročného hráče.

MSI Titan: ultimativní bestie bez kompromisů

MSI Titan 18 HX A14V představuje vrchol herní techniky. Disponuje impozantním 18" MiniLED displejem s UHD rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Výkon zajišťuje procesor Intel Core i9 14900HX, 128 GB operační paměti a grafická karta NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop s MSI OverBoost Technology. Tento notebook je vybaven účinným chlazením Vapor Chamber a nabízí také dlouhou výdrž při provozu z baterie díky její vysoké kapacitě 99,9 Wh.

Velikou přidanou hodnotou tohoto laptopu je mechanická klávesnice SteelSeries se spínači Cherry MX Ultra s nízkým zdvihem a zapuštěný touchpad. To vše navíc ve stylovém těle s dostatkem portů. Uvnitř notebooku najdeme 4 sloty na RAM paměti, 3 sloty na M.2 SSD disky, z toho jeden Gen 5. Rozšíření paměti tedy nebude ani do budoucna nejmenší problém.

MSI STEALTH - KOMBINACE DESIGNU, MOBILITY A VÝKONU

Stylový a na první pohled manažerský notebook ve svém kompaktním těle s tloušťkou pouhých 19,95 mm a nízkou váhou méně než dva kilogramy ukrývá opět značnou porci výkonu. Notebooky MSI Stealth využívají procesory Intel Core Ultra - v tomto konkrétním případě se bavíme o Intel Core Ultra 7 155H. Tyto procesory jsou navíc optimalizovány pro akceleraci pracovního nasazení s umělou inteligencí díky tzv. Neural Processing Unit, takže i budoucí práce v AI programech poběží nejvyšším možným tempem. I v řadě Stealth najdete množství nejnovějších grafických čipů NVIDIA až po ty nejvýkonnější čipy RTX 4090. Zde se však bavíme o mírně nižší konfiguraci s čipem NVIDIA GeForce RTX 4070, který aktuálně utáhne všechny dosud vydané hry na ty nejvyšší detaily.

I přes tento obří výkon však MSI Stealth klame tělem. Do úzkého těla vyrobeného ze slitiny hořčíku a hliníku se vměstnala i sestava šestice výkonných reproduktorů, posvícená klávesnice SteelSeries, precizní touchpad a hlavně 16” displej s frekvencí 240 Hz a vysokým rozlišením 1600p. 

MSI VECTOR: NA PRÁCI I NA HRY

Pokud neholdujete agresivnímu hernímu designu, dejte šanci tenkému, ale stále velmi výkonnému hernímu notebooku MSI Vector s mírnějším vzhledem.

Je to sice fešák s tenkými liniemi, přesto ale není mezi novinkami výjimkou a i jeho srdcem je extrémně výkonný procesor Intel Core i9 14900HX generace Raptor Lake Refresh. V tomto modelu najdete grafický čip NVIDIA GeForce RTX 4070 a fanoušci rychlých esportových her budou nadšeni z 17” IPS displeje s obnovovací frekvencí 240 Hz pro maximální plynulost, navíc opět s barevným gamutem 100% DCI-P3.

I zde nalezneme bytelnou klávesnici SteelSeries s RGB podsvícením pro každou klávesu zvlášť, což umožňuje upravovat podsvícení podle gusta každého hráče. Jako akumulátor zde poslouží stále velmi slušná baterie s kapacitou 90 Wh.

MSI RAIDER: TÉMĚŘ BEZ KOMPROMISŮ

MSI Raider (GE78 HX 14VHG-822CZ) je herní notebook stvořený pro náročné hráče. Pohání ho nejnovější procesor Intel Core i9 z řady Raptor Lake Refresh a grafická karta NVIDIA GeForce RTX 4080 s funkcí MUX switch a technologií MSI OverBoost, která zajišťuje maximální herní výkon. Ponořte se do úchvatného 17" QHD+ (2560 x 1600 px) displeje s IPS technologií, obnovovací frekvencí 240 Hz a 100% pokrytím DCI-P3, který vám zaručí plynulý i realistický obraz. 

Klávesnice SteelSeries s RGB podsvícením a konfigurovatelnými efekty vám umožní notebook dokonale přizpůsobit hernímu prostředí. Baterie s kapacitou 99,9 Wh zajistí dlouhou výdrž a výkonné reproduktory laděné společností Dynaudio vám přinesou perfektní zvuk.

Nezbývá než se zeptat – který z představených notebooků je ten pravý pro vás?