Tchajwanská společnost MSI, která vyrábí počítačový hardware, si dala závazek, že sníží dopady svých obchodních aktivit na životní prostředí. V praxi to znamená především ekologickou optimalizaci výroby, ať už jde o snížení spotřeby energie, větší kontrolu chemikálií nebo omezení produkce odpadu.

Ekologická opatření se dotknou i zákazníků. MSI totiž hodlá z balení svých produktů odstranit veškeré papírové „zbytečnosti“. Aktuálně jich je tam docela dost. Třeba u základních desek MSI najdete kromě klasického paperbackového manuálu ještě stručný návod na instalaci, katalog produktů, kartu s QR kódem pro registraci produktu a brožurky věrnostního programu. Někdy MSI přihodí i pár samolepek.

U nových výrobků MSI by většinu papírových materiálů včetně manuálu měly nahradit digitální verze. Prostě si otevřete web MSI a najdete si v katalogu svůj výrobek, případně naskenujete QR kód na obalu.

K podobným opatřením se poslední dobou uchyluje čím dál více výrobců. Nejmarkantnější opatření zavedl Apple, který z balení svých mobilních telefonů nejprve odstranil sluchátka a později dokonce nabíjecí adaptér. V důsledku toho také došlo ke zmenšení balení, což vedlo k dalšímu snížení uhlíkové stopy. Na paletu se prostě vejde více mobilů.

Firma argumentovala tím, že většina uživatelů již potřebné příslušenství má, takže by se sluchátka beztak jen válela někde v šuplíku nebo by dokonce putovala do koše. Dalším důvodem k zavedení těchto opatření, který už ale sama firma neuvedla, je snížení nákladů na výrobu a tím pádem i zvýšení marže. Později se k podobným krokům odhodlali také někteří konkurenti Applu, například Samsung nebo Xiaomi.