Nedávno se začaly objevovat bližší detaily o letošním skládacím smartphonu z dílny společnosti Motorola. S nejvyšší pravděpodobností ponese označení Motorola Razr 2023 a jeho hlavním lákadlem bude rozměrný sekundární displej, s nímž zaútočí na konkurenty, jako je třeba Oppo Find N2 Flip. Jeho existence byla nyní potvrzena šéfem společnosti Lenovo.

Lenovo vlastní Motorolu od roku 2014, a tak není vyjádření jeho generálního ředitele Yuanqinga Yanga pouhým drbem, ale lze jej považovat za oficiální věc. V rozhovoru pro zpravodajský server CNBC přímo na MWC 2023 uvedl, že Motorola plánuje vydat další verzi skládacího telefonu „velice brzy“. Prohlásil také, že chystané zařízení bude „výrazně lepší“.

Yang pochopitelně nechtěl prozrazovat moc detailů, ale novinářům sdělil, že se Motorola zaměřila na zlepšení konstrukce pantu a aplikací v zařízení. Právě pant je věc, která ve skládacích telefonech často činí problémy a na jeho zdokonalení intenzivně pracovali/pracují i větší jména v oboru, jako například Samsung či Honor. Převážně se snaží, aby se po delším používání netvořila nepříjemně vypadající čára na obrazovce, jež působí jako docela rušivý element.

Yangův výrok o vyšší kvalitě připravovaného smartphonu může nepřímo potvrzovat spekulace o některých specifikacích. Údajně bychom se mohli dočkat lepší baterie, protože v případě loňského skládacího mobilu od Motoroly nešlo o zrovna slavný aspekt. Její kapacita totiž byla pouze 3 500mAh. Stejně tak by se mohlo navýšit rozlišení hlavního fotoaparátu.

Podle dřívějšího úniku bude Motorola Razr 2023 vyslána do světa v první červnový den. Její cenovka je prozatím neznámá. Yung se nicméně vyjádřil obecně k ceně skládacích telefonů a prohlásil, že „když se technologie stane vyspělou, cena by mohla klesnout“.