O telefonu Motorola Moto X40 Pro jsme psali už vícekrát. Nyní se však ukazují kvalitnější rendery a mimo jiné známe nové informace. Leaker Steve Hemmerstoffer ve spolupráci se serverem mysmartprice odhalil několik obrázků a také video, jež telefon ukazuje ze všech stran.

Přední strana mobilu je osazená 6,67palcovým OLED displejem s rozlišením FullHD a 165Hz obnovovací frekvencí, jeho okraje přitom budou mírně prohnuté. Chybět prý nemá ani certifikace HDR10+. V průstřelu pak najdeme 60Mpx selfie kameru.

Vzadu poté najdeme tři fotoaparáty, které jsou spolu s baterkou umístěny v obdélníkovém ostrůvku. Rozlišení hlavní kamery je překvapivě nižší než u selfie kamery, činí totiž 50 Mpx. Zbývajícími dvěma snímači jsou pak 50Mpx ultra širokoúhlý a 12Mpx teleobjektiv.

Nově také víme, že se připravovaná vlajková loď Motoroly bude moci pochlubit i certifikací IP68. To v praxi znamená, že problém nebude představovat prach, a dokonce ani voda (do jisté míry). Na sociální síti Weibo tuto informaci potvrdil jeden ze zástupců Lenova Chen Jin. Stejně tak už od něj víme, že Motorola X40 Pro vsadí na čipset Snapdragon 8 Gen 2, což podle výsledků v benchmarku AnTuTu rozhodně nebude špatné rozhodnutí. Pod kapotou bychom pak dále měli najít 5000mAh baterii s podporou 68W nabíjení.

Zdroje dříve uváděly, že mobil dorazí až začátkem příštího roku. Aktuální zdroj ale předpokládá, že bude v Číně dostupný ještě letos v prosinci.