Motorola se chystá vydat telefon Moto X40, který ale bude mimo Čínu znám jako Edge 40 Pro. Už koncem října se spekulovalo o tom, že bude mobil vybaven čipsetem Snapdragon 8 Gen 2, což mimochodem nastínil sám generální manažer společnosti Lenovo v oblasti chytrých telefonů Chen Jin. Ten se nyní na sociální síti Weibo chlubí působivými výsledky této nadcházející vlajkové lodi.

Snímek, který Jen sdílel, ukazuje, že se telefonu povedlo v benchmarku AnTuTu získat 1 321 901 bodů. Podle dřívejšího uniklého testu získal konkurenční Vivo X90 s čipsetem Dimensity 9200 jenom 1 266 102 bodů. Vypadá to tedy, že by mohl Snapdragon 8 Gen 2 dosahovat o něco lepších výsledků. Žebříčku AnTuTu momentálně kraluje herní telefon ROG Phone 6, jenž získal skóre 1 112 697.

Díky dřívejším únikům a certifikaci TENAA známe i další specifikace připravovaného telefonu od Motoroly. Pochlubit by se měl 6,67palcovým prohnutým OLED displejem s rozlišením FullHD+ a vysokou obnovovací frekvencí. Vepředu bychom také měli najít 60Mpx selfie kameru, zatímco zadní strana nabídne místo pro 50Mpx hlavní snímač, 50Mpx ultra-širokoúhlou kameru a 12Mpx teleobjektiv.

Přesné informace o ceně nebo datu vydání zatím nemáme, nicméně zdroje dříve uváděly, že telefon dorazí začátkem roku 2023 s poměrně nízkou cenovkou. Celosvětová verze by měla podle všeho nabídnout stejné specifikace jako ta čínská.