Kromě voděodolného modelu Edge 40 Neo tu máme pro fanoušky Motoroly, nebo možná i další čtenáře, kteří zrovna hledají levný telefon s velkou baterií, další lahůdku. Americký výrobce telefonů totiž na český trh přináší model Moto G54 5G POWER EDITION, který se nejvíc zaměřuje právě na poskytnutí co nejdelší výdrže.

Pod kapotou této cenově dostupné novinky se nachází 6 000mAh baterie, což je nadstandardní kapacita i mezi vlajkovými loděmi. Pokud nebudeme počítat takzvané odolné telefony, které jsou svým vzhledem pro mnohé spotřebitele odpudivé, mnoho moderních smartphonů s takto velkou baterií nenajdete.

Značnou nevýhodou čerstvě představené Motoroly však je docela pomalé nabíjení. 30 W sice stále překonává výkon Galaxy S23 od Samsungu, ale přesto se nejedná o bůhvíjak vysokou hodnotu. Zvlášť, když vezmeme v potaz onu kapacitu baterie, by se zkrátka hodilo něco trochu rychlejšího.

Moto G54 5G POWER EDITION má kromě baterie řadu dalších předností. Na její zadní straně se nachází 50Mpx fotoaparát s optickou stabilizací obrazu a vysokou citlivostí při slabém osvětlení, což ve finále napomáhá k ostřejším a živějším nočním snímkům. Součástí výbavy je také 8Mpx ultra širokoúhlá kamera s technologií automatického zaostřování.

Co se týče výkonu, telefon sází na 6nm procesor MediaTek Dimensity 7020 v kombinaci s 12GB operační pamětí a 256GB úložištěm, což je pro tuto cenovou kategorii opravdu povedené. Důležité je zmínit také podporu eSIM.

Přední stranu telefonu pokrývá 6,5palcový displej s rozlišením FullHD+ a 120Hz obnovovací frekvencí. Multimediální zážitek pak mají obohatit stereofonní reproduktory.

CENA A DOSTUPNOST

Motorola Moto G54 5G POWER EDITION bude k dispozici v prodeji od druhé poloviny září za doporučenou cenu 6 299 Kč.