O smartphonu Motorola Edge 40 Neo se v poslední době spekulovalo poměrně často. Model střední třídy, který se pokusí navázat na úspěch loňského Edge 30 Neo, měl dle úniků přinést hned několik vylepšení, a to v čele s kapacitnější baterií. Letošní novinka, kterou Motorola včera oficiálně představila, však potěší i v řadě dalších ohledů, a přesto si zachovává nízkou cenu.

Motorola se povedlo narvat 5 000mAh baterii do těla o tloušťce pouhých 7,76 mm. Edge 40 Neo je tedy nepatrně tenčí a současně nabízí o necelých 25 % vyšší kapacitu akumulátoru. I tentokrát je nabízeno 68W nabíjení kabelem, což je pro tuto cenovou kategorii velice slušná hodnota. Výrobce konkrétně slibuje, že se baterie z nuly na polovinu dobije za pouhých 15 minut.

Motorola Edge 40 Neo mění také design, který se nese v podobném duchu jako u všech letošních modelů. V pozměněném kamerovém modulu na zadní straně najdeme 50Mpx hlavní snímač s technologií pro okamžité zaostřování na všechny pixely, od něhož je rovněž slíben 16násobný výkon při slabém osvětlení (pravděpodobně ve srovnání s Edge 30 Neo).

Na přední straně pak najdeme 6,55palcovou pOLED obrazovku, jejíž obnovovací frekvence byla posunuta na 144 Hz. V praxi to znamená, že obsah, který dokáže s takto vysokou hodnotou pracovat, si vychutnáte v ještě lepší plynulosti. Motorola dále slibuje jas až 1 300 nitů nebo 10bitovou barevnou hloubku.

Pod kapotou kromě zmíněné povedené baterie najdeme čipset MediaTek Dimensity 7030, jenž využívá 6nm proces společnosti TSMC a podporuje 5G připojení. Oproti Snapdragonu 695 by navíc mohl poskytnout slušné výkonnostní zlepšení.

Motorola Edge 40 Neo také láká na stupeň krytí IP68, který jí zajišťuje spolehlivou odolnost vůči vodě a prachu. Další novinka, jíž se předchůdce pochlubit nemohl!

CENA A DOSTUPNOST

Motorola Edge 40 Neo bude v prodeji od druhé poloviny září za doporučenou cenu 10 999 Kč

Celkově se zdá, že nová Motorola nabízí opravdu solidní specifikace za nízkou cenu. Americkému výrobci smartphonů se ostatně v poslední době velice daří vydávat opravdu slušná zařízení, která si velká spousta zákazníků vychvaluje.