Společnost Motorola představila tři nové telefony, jež rozšíří rodinu Edge. Patří mezi ně Motorola Edge 30 Fusion, Motorola Edge 30 Neo a vlajková loď Motorola Edge 30 Ultra, na kterou se zaměříme. Výrobce o tomto smartphonu tvrdí, že jde o definici prémiového zařízení s přívlastkem „ultra-level“. Specifikace tomu odpovídají.

Jedinečnou vlastností Motoroly Edge 30 Ultra je fotoaparát. Jde o první mobil na scéně s 200megapixelovým snímačem, který je zároveň navržen tak, aby kombinací 16 pixelů do jednoho velkého zachytil více světla.

Hlavní fotoaparát se pyšní i optickou stabilizací obrazu, díky níž se při nahrávání videa zbavíte nechtěných otřesů. A když už jsme u toho videa – Edge 30 Ultra dokáže nahrávat video v rozlišení 8K, případně se nabízí i kvalita 4K s HDR10+. Hlavní kameru doprovází 50megapixelový ultra širokoúhlý fotoaparát a 12megapixelový teleobjektiv. Potěší mimo jiné i 60megapixelová přední kamera. 

Důležitým aspektem telefonů je i výkon, který Motorole Edge 30 Ultra rozhodně nechybí. Vybavena je totiž vynikajícím čipsetem Snapdragon 8+ Gen 1 s podporou 5G, který momentálně představuje tu nejlepší možnost pro uživatele, jež dychtí po rychlosti nebo třeba vysokých snímcích při hraní. Kapacita operační paměti činí 12 GB, na úložiště se vám pak vejde až 256 GB dat.

Vysoký počet FPS zajištěný kvalitním čipsetem lze využít díky 6,67“ pOLED displeji s rozlišením FullHD+ a 144Hz obnovovací frekvencí. To vše má napájet 4160mAh baterie s podporou 125W nabíjení.

Motorola Edge 30 Ultra bude v Česku dostupná od 16. září za 21 999 Kč, a to v černé barvě. Později však bude k dostání i bílá verze. Co vás na telefonu zaujalo nejvíc?