Technologický gigant Microsoft oznamuje otevření nové kanceláře v Londýně, specializující se na výzkum a vývoj umělé inteligence. Otevření nového centra následuje po investici do OpenAI, tvůrce populárního nástroje ChatGPT. Mustafa Suleyman, vedoucí AI divize Microsoftu, podotkl, že společnost hledá „výjimečné jedince“ pro práci v novém centru a zároveň podporuje dlouhodobé investiční plány v regionu.

Spolupráce mezi Microsoftem a OpenAI má být v novém centru mnohem intenzivnější. Investice Microsoftu do OpenAI a jeho růst na nejhodnotnější veřejně obchodovanou společnost světa zdůrazňují význam AI ve strategii firmy a její ambice vést trh s inovacemi.

V centru nových operací bude stát Jordan Hoffmann, zkušený inženýr v oblasti AI, který má za sebou práci u DeepMind a Inflection AI. Londýnské centrum Microsoftu AI se zaměří na rozvoj špičkových jazykových modelů a podpůrné infrastruktury.

Spojené království se již dlouho těší pověsti centra pro inovace v oblasti AI. Ministr pro AI Viscount Camrose vyzdvihuje, že nové centrum je důkazem důvěry v britský inovační ekosystém. Británie, s více než 50 000 pracovníky v AI sektoru a příspěvkem 3,7 miliardy liber k ekonomice, je lákadlem pro globální talenty a podniky.