Technologický gigant Microsoft prostřednictvím svého oficiálního blogu oznámil, že jeho chatbot Bing Chat, poháněný umělou inteligencí, je nyní dostupný na prohlížečích třetích stran, jako jsou Safari a Google Chrome, kromě svého vlastního prohlížeče Edge a samostatných aplikací pro Android a iOS.

Toto oznámení přichází v rámci šestiměsíčního výročí veřejné dostupnosti Bing Chatu. Společnost tento milník zdůraznila také krátkým videem, které si můžete prohlédnout níže. Během této krátké doby se uživatelé zapojili do více než miliardy rozhovorů s touto AI a vytvořili přes tři čtvrtiny miliardy obrázků.

Bing

„Tento další krok v naší cestě umožní Bing Chatu prezentovat neuvěřitelnou hodnotu shrnutých odpovědí, tvorby obrázků a dalších funkcí širší veřejnosti.“ uvádí oficiální blogový příspěvek společnosti.

Zajímavostí je, že Bing Chat prakticky funguje na základě technologie GPT-4 od společnosti OpenAI. Díky integraci s Bing Search však nabízí aktuálnější informace. Nová verze Bing Chatu přinese také funkci multimodálního vyhledávání, což umožní uživatelům nahrát obrázek a položit AI otázky týkající se jeho obsahu.

Pro ty, kteří preferují noční režim, bude k dispozici také tmavý vzhled (nejen) pro večerní dotazy k AI. A to je jen začátek toho, co Microsoft plánuje pro svou AI platformu v blízké budoucnosti.