Microsoft teď prodává přinejmenším zajímavou kolekci oblečení. Jde o řadu Hardwear trefně kombinující slova hardware a wear, anglický výraz pro oblečení. Microsoft na jeho designu spolupracoval s designérem Gavinem Mathieu. Ten také založil firmu Supervsn, která se rovněž zaměřuje na módu.

Nejzajímavějšími kousky kolekce jsou nejspíš trička. Jedno z nich na zádech zachycuje legendární pozadí z operačního systému Windows XP. To druhé se snaží připomenout program MS Paint s jeho původní barevnou paletou, která jako by se k nám vracela až z posledních desítek let minulého tisíciletí.

V kolekci pak nechybí ani kalhoty, tepláky, kšiltovka, džínová bunda či mikina. Tyto produkty se už ale drží pouze minimalistického dekoru. Kromě názvu kolekce Hardwear tak žádné speciální prvky nečekejte. Microsoft o kolekci prohlašuje: „Každý kus má svůj záměr a za každým kusem oblečení Hardwear se skrývá smysl.“

Není to poprvé, co Microsoft oblečení prodává. Už nějakou dobu je v nabídce hned několik produktů s logem Xboxu. Od roku 2020 také na Vánoce pravidelně ke koupi nabízí „ošklivé vánoční svetry“. Ty byly ještě před tím rozesílány pouze influencerům. Tematikou zabrousily do hledání min, Windows 95, Windows XP i MS Paint.

Cena nové kolekce ale není zrovna příjemná. Trička vás vyjdou každé na 60 dolarů (asi 1 500 Kč), k tomu ale ještě budete muset zaplatit 20dolarové poštovné (asi 500 Kč).