Microsoft představil další řadu svých notebooků Surface Laptop 4, které tentokrát nabízí jak variantu s procesorem od Intelu, tak variantu s procesorem od AMD. Výběr je pak u obou procesorů mezi 13,5palcovým a 15palcovým modelem.

Modely s procesorem Intel budou začínat na 1 299 dolarech, zatímco ty s AMD už na 999 dolarech. Za tento rozdíl může fakt, že Microsoft nevyužívá nejnovější čipset AMD. Přesto by však mezi modely nemusely být výrazné výkonnostní rozdíly.

Přečtěte si také: Chystaný notebook Xiaomi Redmi G Pro 2024 přinese kartu RTX 4060 a nový Intel procesor

Oproti Surface Laptop 3 Microsoft slibuje 70% zvýšení výkonu. Podle specifikací by se měla zvýšit i životnost baterie. Právě ta by u Intel notebooků měla být o něco nižší než u modelů s AMD. 15palcová verze s Intel procesorem vydrží 16,5 hodiny, AMD ještě o hodinu déle.

Navenek se nová generace ale moc neliší. Na bocích najdeme jeden USB-C port, jeden USB-A port, jack na sluchátka a konektor pro nabíjení. Stále nepodporuje Thunderbolt.

Modely s AMD začínají na 999 dolarech za variantu s 8 GB RAM a 256 GB uložiště, ty s Intelem na 1 299 dolarech za 8 GB RAM a 512 GB uložiště.