Kromě nových her představil Microsoft během své tiskové konferenci na E3 také nový kousek „hardwaru“, jestli se to tak dá nazvat. Video začalo stejně jako trailer, kterým Microsoft kdysi odhalil samotnou konzoli Xbox Series X. Nejprve abstraktní záběry doprovázené gradující hudbou, následoval sestřih vybraných xboxových her, ale jakmile se zobrazila hláška „nový systém, které nechává ostatní chladnými“, bylo jasné, že tohle nebude nová konzole, ale slíbená minilednička v designu Xboxu.

V duchu parodie se nese i zbytek videa. Dozvíte se například, že chladnička využívá chladící architekturu Velocity, což je narážka na stejnojmenný I/O subsystém Xboxu, nebo že jde o nejvýkonnější miniledničku na trhu. 

Pro srování: trailer k odhalení konzole Xbox Series X

Microsoft tímto krokem vytřel zrak všem haterům, kteří se konzoli posmívali kvůli jejímu „hranatému“ šasi. Přirovnání k lednici se na sociálních sítích objevilo nejčastěji, někomu konzole zase připomínala SpongeBoba, cihlu nebo raketomet Arnolda Schwarzeneggera z filmu Komando. 

Přečtěte si také: Internet zaplavily vtípky o vzhledu a názvu konzole Xbox Series X

Velkou zásluhu na tom, že se lednička bude sériově vyrábět, má také marketingový manažer Microsoftu Aaron Greenberg. Ten slíbil miniledničku jako „úplatek“ za podporu oficiálního účtu Xboxu v souboji značek na Twitteru. Xbox skutečně anketu Best of Tweets vyhrál, takže už nebylo cesty zpět.

Xbox Mini Fridge, jak se zařízení oficiálně jmenuje, bude v prodeji letos před Vánoci. Cenu ovšem Microsoft neodhalil.