Ani ve čtvrtek jsme nezapomněli na pravidelné technologické Stručně. Logitech představil alternativu k Magic Keyboard pro iPad Pro a Android 12 vyčistí nepořádek po nepoužívaných aplikacích.

FACEBOOKU HROZÍ DALŠÍ OBROVSKÝ ÚNIK DAT

Minulý měsíc uniklo Facebooku 500 milionů telefonních čísel jeho uživatelů; teď se možná schyluje k dalšímu obrovskému úniku. Kvůli bezpečnostní chybě bylo možné s pomocí speciálního nástroje získávat emailové adresy uživatelů, a to rychlostí 20 000 za minutu.

Facebook řekl, že problém již odstranil, zda se ale v příštích dnech na hackerských fórech miliony emailových adres nezveřejní, můžeme jen tipovat.

LOGITECH OHLAŠUJE LEVNĚJŠÍ ALTERNATIVU MAGIC KEYBOARD PRO NOVÝ IPAD PRO

Logitech představil klávesnici pro nové iPady Pro, které konkurují Magic Keyboard od Apple. Nabízí stylový design s kvalitním touchpadem. Cena se bohužel od klávesnice od Apple moc neliší, modely stojí podle úhlopříčky tabletu 199 a 229 dolarů, což není v porovnání s 299 a 349 dolary u Apple taková změna.

Přečtěte si také: iPad Air se pravděpodobně dočká OLED provedení

DISCORD SE NENECHÁ KOUPIT MICROSOFTEM

Discord ukončil jednání s Microsoftem, který za něj měl údajně nabídnout 10 miliard dolarů. Platforma chce zůstat nezávislá, a nakonec by spíše mohla vstoupit na akciový trh. Discord zároveň jednal s minimálně dalšími dvěma potenciálními kupci.

Akvizice Discordu mohla Microsoftu dát příležitost disponovat platformou, kterou měsíčně navštíví asi 140 milionů nejen hráčů. Nutné je ale zmínit, že Discord nedokázal ani v posledním roce dosáhnout zisku.

Možností stále zůstává, že by platforma vstoupila na akciový trh stejně jako v poslední době řada firem z herního prostředí. Příkladem může být hra Roblox, výrobce herních periferií Corsair nebo herní engine Unity.

POLAROID PŘEDSTAVIL SVÉ NEJMENŠÍ ZAŘÍZENÍ VŮBEC

Polaroid představil zatím nejmenší zařízení; Polaroid Go má jen 10,5 cm na 8,4 cm na 6,1 cm. Foťák společnost vytvářela hlavně, aby ho uživatelé s sebou mohli mít opravdu všude.

Polaroid disponuje běžnými funkcemi jako je selfie zrcadlo, dynamický blesk, dvojitá expozice a samospoušť. Na těle najdete také ukazatel počtu zbylého filmu, než budete muset vložit další balíček.

Zařízení v předprodeji stojí 100 dolarů (asi 2 250 Kč), balíček 16 náplní do něj pak 20 dolarů (asi 500 Kč).

Přečtěte si také: Mozilla Monitor dokáže z webu vymazat vaše uniklá data

ANDROID 12 VYČISTÍ NEPOŘÁDEK PO NEPOUŽÍVANÝCH APLIKACÍCH

Spekulace o funkcích, které přinese další verze operačního systému Android, se objevují už delší dobu. Jedna z těch nových napovídá, že by Android mohl vyčistit dočasné soubory aplikací, které nepoužíváte, a tak ušetřit kapacitu uložiště.

Aplikace půjdou samozřejmě i po převedení do tohoto „hibernačního“ stavu bez problémů spustit.