Podle nedávné zprávy Bloombergu jedná Microsoft s Discordem o jeho zakoupení. Za platformu, kterou měsíčně navštíví sto milionů uživatelů prý plánuje utratit 10 miliard dolarů. Koupě ani cena nejsou definitivní, Discord už údajně v minulosti jednal s Epic Games a Amazonem vlastnícím Twitch, který má už teď na Discordu integraci.

Vyskytlo se však také prohlášení, že by Discord raději vstoupil na akciový trh, než byl odkoupen. Diskuze s Microsoftem tedy také může probíhat kvůli zvýšení potenciální hodnoty Discordu.

Přečtěte si také: Nedostatek čipů pro grafické karty, PS5 a Xbox Series X/S může trvat celý rok

Ukazuje se tak, že Microsoft se svými investicemi do herního průmyslu ani zdaleka nekončí a Discord by po případné koupi nejspíš měly plně podporovat i konzole Xbox. Primárně hráčská platforma s miliony uživatelů zkrátka Microsoftu voní řadou možností.

Microsoft pak navíc „ruší“ Xbox Live, ten bude nahrazen názvem Xbox Network. To ale, bohužel, neznamená, že si multiplayer u placených titulů užijeme zdarma, služba se totiž nijak nemění. Alespoň prozatím.

Xbox Live představil Microsoft už v roce 2002.

Jak to s koupí Discordu dopadne, zatím netušíme, ale můžeme doufat, že po případné akvizici nechá Microsoft vývojářům volnou ruku.