Podle nejnovějších informací se technologický gigant Microsoft připravuje na další vlnu propouštění svých zaměstnanců. Tyto údaje pochází od technologického portálu GeekWire, podle něhož se jedná o druhou zásadní vlnu propouštění v tomto kalendářním roce. Navzdory tomu, že Microsoft je dlouhodobě jedním z největších zaměstnavatelů v technologickém sektoru, zdá se, že trend snižování počtu zaměstnanců i nadále pokračuje.

Tato nová vlna propouštění bude mít dopad zejména na pracovní místa v odděleních prodeje, marketingu a zákaznické podpory. Zástupci společnosti zatím nevysvětlili, proč byla vybrána právě tato konkrétní oddělení. Nicméně, je možné, že propouštění souvisí s tím, jak společnost maximalizuje využití aktuálního nárůstu umělé inteligence, která se stává prakticky mainstreamem.

Mluvčí společnosti Microsoft prohlásil: „Organizační a pracovní úpravy jsou nezbytnou a běžnou součástí řízení našeho podnikání. Budeme nadále upřednostňovat investice do strategických růstových oblastí, které podpoří budoucnost našich zákazníků a partnerů.“

I přes probíhající propouštění je finanční situace Microsoftu v roce 2023 stále robustní. V průběhu uplynulých šesti měsíců zaznamenaly akcie společnosti nárůst o 40,74 %. Údaje tak ukazjí silnou pozici Microsoftu na trhu.