Microsoft Edge, který aktuálně zaujímá přibližně 10% podíl na globálním trhu desktopových prohlížečů, vyvíjí novou funkci, která by mohla zásadně změnit způsob, jakým lidé přistupují k online videím. Společnost Microsoft v současné době testuje možnost překladu videí přímo v prohlížeči. Tato funkce je navržena tak, aby uživatelům umožnila sledovat videa v různých jazycích s okamžitým překladem, čímž by se výrazně zlepšila dostupnost a porozumění obsahu z různých částí světa.

Se zprávou přišel přední insider přezdívaný si na platformě X (dříve Twitter) Leopeva64. Ten ve svém příspěvku, který si můžete prohlédnout níže, odhalil, jak bude nová funkce překladu videí v prohlížeči fungovat.

V současné fázi je tato funkce dostupná pouze ve verzi Edge Canary, což je preview verze prohlížeče určená pro testování nových funkcí. Testování se momentálně zaměřuje na podporu čtyř jazyků – angličtiny, francouzštiny, španělštiny a ruštiny. I když jsou tyto jazyky zatím jedinými podporovanými, lze očekávat, že se seznam podporovaných jazyků rozšíří v průběhu dalšího vývoje a testování.

Zavedení funkce překladu videí by mohlo být klíčovým krokem pro Microsoft v získávání většího podílu na trhu prohlížečů. Umožněním uživatelům překládat video obsah v reálném čase může Edge nabídnout jedinečnou výhodu oproti ostatním prohlížečům.

Co na novou vychytávku říkáte vy?