Firmy mají už nějakou dobu možnost využít služby Microsoftu chránící všechna jejich zařízení před internetovými hrozbami. Microsoft Defender teď kromě nich bude moct stáhnout každý předplatitel balíčku kancelářských aplikací Office 365.

Aplikace je dostupná pro Windows, iOS, MacOS i Android. Kromě virů se snaží detekovat i jiné hrozby spojené s internetem. Zda ale o tuto ochranu budete stát, dost záleží na tom, jestli vás neodradí hodnocení v podobě pouze 2,5 hvězd na Google Play Store.

Novinka také prověří všechny vaše aplikace. V případě, že najde hrozbu, vás na ni upozorní. Dokáže navíc integrovat software Norton a McAfee, pokud třeba jeden z nich již používáte. Pro instalaci aplikace stačí na Play Store zadat Microsoft Defender.

Microsoft Defender přišel na Android už v roce 2020 a fungoval vlastně stejně jako teď. Jen bylo k jeho aktivaci potřeba předplatné Microsoft 365 E5, a tak sloužil především společnostem, které chtěly ochránit všechna svá zařízení. Až teď se produkt dostává k ostatním předplatitelům.