Společnost Meta (dříve Facebook) zveřejnila svou nejnovější aktualizaci, která přináší řadu vylepšení a nových funkcí pro uživatele virtuální reality Quest. Nyní můžete například pokračovat ve streamování i po sundání sluchátek, což eliminuje přerušení během přenosu. Pro nejnovější headset Quest 3 přicházejí specifická vylepšení, jako je podpora externího mikrofonu přes USB-C a zlepšení v rozlišení a kvalitě obrazu pro funkci průhledové smíšené reality.

Další novinkou je experimentální funkce pro Quest 3, která umožňuje uživatelům používat headset i v leže. Aktivací této funkce v nastavení a podržením tlačítka nabídky při ležení lze resetovat pohled, což usnadňuje pohodlné sledování médií nebo hraní her. Aktualizace tak zvyšuje pohodlí při používání headsetu, umožňuje relaxační pozorování virtuálního prostředí bez nutnosti sedět nebo stát. Nastavení se však může lišit podle konkrétní situace a orientace v prostoru.

Kromě toho aktualizace usnadňuje setkávání s přáteli ve virtuálních světech, jako je například Horizon Worlds. Díky nové funkci v aplikaci People můžete snadno přistupovat k veřejným světům, kde se nacházejí vaši přátelé.