Funkce pro ukládání umožní uživatelům zachovat příspěvky pro pozdější zhlédnutí, což přibližuje Threads k uživatelské zkušenosti nabízené její sesterskou aplikací Instagram. Tlačítko „uložit“, navržené tak, aby připomínalo Instagram, umožní snadný přístup k uloženému obsahu prostřednictvím speciální sekce v nastavení aplikace. Její zavedení slibuje organizovanější a přívětivější uživatelské prostředí.

Nedávno zveřejněná aktualizace řeší potřebu lepší organizace obsahu v aplikaci Threads, která zatím nezahrnuje přímé zprávy, filtrování vyhledávání a seznamy mezi svými funkcemi. Přestože aplikaci stále chybí určité funkce, které by mohli uživatelé hledat jako náhradu za X (dříve známý jako Twitter), Threads činí kroky k vylepšení své platformy na základě požadavků uživatelů.

Mezi ně patří například zavedení značek k vyhledávání, i když Meta byla opatrná při zavádění chronologického vyhledávání nebo trendových funkcí kvůli možné manipulaci ze strany spammerů. V prohlášení od Mety také zaznělo, že se bude společnost neustále věnovat poslouchání návrhů a připomínek od své komunity s cílem dále vylepšovat sociální platformu Threads. Aplikaci aktuálně používá více než 130 milionů lidí.