Podle nedávného prohlášení generálního ředitele Marka Zuckerberga, se společnost Meta, dříve známá jako Facebook, připravuje na integraci umělé inteligence do všech svých platforem. Aktualizace o přijetí AI nástrojů do hlavních služeb této společnosti byla oznámena během čtvrtečního setkání se zaměstnanci.

Zdá se, že Meta již usilovně pracuje na AI chatbotech schopných generovat text, obrázky a dokonce i videa. Ty budou primárně využity na platformách Facebook a Instagram. Podle zpravodajského portálu Axios, Meta chystá nasazení AI „agentů“, jejichž cílem bude pomáhat uživatelům řešit různé problémy nebo třeba je jednoduše rozveselovat. Na Instagramu pak bude nasazen AI nástroj, který bude schopný upravovat, doplňovat či dokonce tvořit obrázky nebo videa.

Meta se zavázala k transparentnosti vývoje umělé inteligence a slibuje, že jejich výsledky budou sdíleny s celou technickou komunitou. Dalším krokem společnosti směřujícím k AI je pořádání interního hackathonu, což je speciální programátorská událost zaměřená na umělou inteligenci, která se uskuteční v červenci tohoto roku.

Ačkoliv konkrétní informace o datu přidání těchto nástrojů umělé inteligence nebyly zveřejněny, můžeme předpokládat, že první verze dorazí již v letošním roce. Nedávno jsme vás kupříkladu informovali o tom, co by zhruba mohla nabídnout AI integrovaná do Instagramu podle uniklého snímku.