Messenger od Mety je jednou z největších aplikací umožňující přeposílání zpráv v reálném čase. Nově dostává hned několik vylepšení, z nichž dvě si užijeme i my v Evropě.

Zaprvé jde o prodloužení limitu pro hlasové zprávy z jedné minuty na minut až třicet. Prodloužení provází i vylepšení možností ovládání tohoto záznamu. Možné bude jej pozastavit, přehrát a třeba dokončit ještě před odesláním.

Druhou užitečnou funkcí je mizející režim, který na platformu přináší funkci známou ze Snapchatu. Samozřejmě současné permanentní zprávy nenahrazuje, jen přidává nové rozhraní. To aktivujete, když na současné konverzaci přejedete prstem vzhůru a chvíli jej podržíte. Stejně funguje i návrat do běžné konverzace.

Zprávy zmizí poté, co si je příjemce přečte. Nejde ale jen o ty textové, funkce podporuje i GIPHY či obrázky, pokud situaci slovy zkrátka popsat nejde. Mód je už teď v Česku s aktualizací dostupný.

Poslední funkcí je rozdělení účtenky, té se ale v Evropě zatím nedočkáme. Američanům umožňuje částku k zaplacení rozdělit mezi vícero účastníků skupiny, kteří pak jednoduše vyplní bankovní údaje a peníze přes Messenger pošlou.