Sociální platforma Threads od společnosti Meta, jež stojí za sítěmi Facebook, Instagram či WhatsApp, už překonala hranici 150 milionů registrovaných uživatelů. Raketový růst, který byl rychlejší než u TikToku nebo nejznámější AI služby ChatGPT, musel vedení platformy uspokojit. O něco méně působivé jsou ale dlouhodobé statistiky. Nicméně, Mark Zuckerberg je i přesto optimistický.

Generální ředitel Mety svou novou mikroblogovací platformu aktivně využívá (minimálně tak jde dobrým příkladem ostatním) a postupně přidává příspěvky, které se týkají nejen jejího růstu. Předevčírem se podrobněji vyjádřil k tomu, jak se službě aktuálně daří. Oceňuje hlavně aktivitu desítek milionů uživatelů a ohlašuje, čemu se bude vývojářský tým dále věnovat.

„Jsem velmi optimistický ohledně toho, jak se komunita Threads sbližuje. Raný růst byl mimo tabulky, ale co je důležitější, nyní se sem denně vrací desítky milionů lidí. To je mnohem víc, než jsme očekávali,“ uvedl v příspěvku Zuckerberg.

„Po zbytek roku se soustředíme na zlepšování základů a udržení uživatelů. Bude trvat nějaký čas, než se stabilizuje, ale jakmile to zvládneme, zaměříme se na růst komunity. Tento návod jsme použili už mnohokrát (FB, IG, Stories, Reels atd.) a jsem přesvědčen, že i Threads je na dobré cestě,“ dodal.

I přes neuvěřitelně svižný růst má Threads trochu problém s udržením popularity. Data významných analytických společností Similarweb a Sensor Tower se prakticky shodují v tom, že prvotní boom, který započal spuštěním platformy, postupně klesá. Dle první zmíněné se počet denně aktivních uživatelů snížil ze 49 milionů na „pouhých“ 23,6 milionu. Statistiku druhé zmíněné, která se týkala snižujícího se průměrně stráveného času, jsme samostatně rozebírali zde.