Už když Apple představil technologii MagSafe, která s pomocí magnetů a cívky dokáže k telefonu přichytit a napájet příslušenství, bylo jasné, že Android výrobci na sebe nenechají dlouho čekat. A také že ne.

Svůj návrh podobné technologie představilo Realme v rámci svého telefonního konceptu Flash, jmenuje se „MagDart“.

Oproti svému kalifornskému protějšku je MagDart výrazně rychlejší; místo 15 wattů jich cívka dokáže zvládnout 50. Využívá rychlonabíjení SuperDart, které Realme z velké části převzalo od svých sesterských společností OnePlus a Oppo. 

Přečtěte si také: Něco se chystá. Realme začalo lákat na záhadný mobil s periskopickým teleobjektivem

Díky tomu se přes cívku 4 500miliampérhodinová baterie konceptu Flash dobije za méně než hodinu.

Magnetů pak technologie pochopitelně využívá dalším příslušenstvím, z nichž jedno funguje podobně jako nedávno představený MagSafe Battery Pack. Na rozdíl od něj jej ale můžete nabíjet současně s telefonem, a tak může zůstat stále připnutý.

Mezi další doplňky patří například světlo pro selfie kameru nebo peněženka, která se k zádům telefonu jednoduše připne.

Novou technologií si navíc prostřednictvím speciálního obalu budou moci užít i stávající uživatelé telefonu Realme GT, samotný obal ale přidá na tloušťce poblíž spodní hrany zařízení.

Pokud do produkce nevstoupí Apple, technologie by se na trh mohla dostat už brzy, kromě zařízení Realme pochopitelně i v telefonech OnePlus a Oppo.