Xiaomi začátkem loňského října představilo svůj první tablet navržený pod značkou Redmi. Nyní už čínský výrobce finišuje přípravy jeho nástupce, který bude s nejvyšší pravděpodobností dalším kouskem nesoucím nižší cenovku, s níž se pokusí zaujmout méně náročné uživatele. Kromě toho, že máme na základě spekulací a úniků přibližný nástřel výbavy, byl nyní tablet poprvé vyfocen naživo.

Redmi Pad 2 již prošel několika různými certifikacemi a nyní byl serverem TheTechOutlook spatřen v databázi Safety Korea, a to dokonce s fotografií. Ta ho bohužel zachycuje pouze z přední strany a zároveň snímek není žádným uměleckým veledílem, ale stačí na to, abychom mohli říct, že přední kamera bude umístěná v horním rámečku, když budeme tablet držet horizontálně. Tloušťku rámečků na holt základě této konkrétní fotografie moc nelze komentovat.

Když se podíváme na údajné specifikace, může naskočit otázka, co vlastně bude smyslem tohoto tabletu. Oproti předchůdci by se totiž neměla výrazněji změnit velikost ani rozlišení displeje, procesor MediaTek Helio G99 bude vyměněn na přibližně stejný, ne-li výkonnostně trošku horší Snapdragon 680 a kapacita baterie zůstane na 8 000 mAh, jenom ji půjde nabíjet 22,5W výkonem namísto 18W. Vzadu se podle všeho setkáme opět s 8Mpx fotoaparátem.

Soudě podle toho, že se Redmi Pad 2 již objevil v Geekbench a certifikačních databázích, se jeho vydání dočkáme už brzy, nejspíš spolu s dalšími Xiaomi produkty už další měsíc.