Od července jsme poslouchali spekulace o prvním tabletu, který Xiaomi připravovalo pod brandem Redmi. Od včerejška má ale svět přístup k oficiálním informacím, očekáváný Redmi Pad byl totiž konečně představen. Zájemce láká na 10,61palcový LCD displej s rozlišením 2000x1200 pixelů, jenž poskytne krásně plynulý obsah díky 90Hz obnovovací frekvenci.

Potvrzují se i další informace, které jsme se v minulosti dověděli z úniků. Čipsetem je skutečně 6nm MediaTek Helio G99. Disponuje osmijádrovým procesorem s maximální frekvencí 2,2 GHz. Celosvětově budou dostupné hned tři varianty, které se od sebe liší velikostí pamětí, u nás ale seženeme jen konfigurace se 3 GB RAM a 64 GB místa nebo 4 GB RAM a 128 GB místa. Pod kapotou taky najdeme baterii s 8000mAh kapacitou, již půjde nabíjet až 18W výkonem.

Redmi Pad se dále chlubí čtveřicí reproduktorů s podporou prostorového zvuku Dolby Atmos. Bylo by asi divné, kdyby chyběla zadní kamera, ačkoliv nejde v případě tabletů o tak důležitý prvek. To bude pravděpodobně důvodem pro to, že má pouze 8Mpx rozlišení. Selfie kamera rovněž neschází a má totožné rozlišení.

Xiaomi bude za kapacitnější Redmi Pad chtít 6 490 Kč, za verzi se 3 GB RAM a 128 GB místa zaplatíme jen 5 990 Kč.