Koncem června se na český trh dostala kompaktní vlajková loď ASUS Zenfone 10. Androidy, jejichž délka úhlopříčky displeje nepřekračuje 6palcovou hranici, není snadné najít v rozmanité nižší či střední třídě, natož mezi špičkovými high-end modely. Novinek letos Zenfone nepřinesl mnoho, ale aspoň nám nadělil procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 nebo delší výdrž baterie.

Pro všechny majitele Zenfonu 10 máme dobrou zprávu. Telefon, který byl vypuštěn s Androidem 13, už konečně dostává aktualizaci na modernější Android 14, nabízející nové atraktivní funkce. Softwarový update verze 34.1004.0204.65 byl vydán ve středu 27. prosince a k dispozici je i pro spotřebitele z Evropy. Možnost upgradu by se tedy měla naskytnout i Čechům.

Přechod na Android 14 je samozřejmě středobodem celé aktualizace, ale zdaleka se nejedná o jedinou novinku. V poznámkách k updatu ASUS hovoří také o přepracování mnoha systémových aplikací, jako jsou třeba Kontakty, Správce souborů, Galerie, Hodiny, Nastavení či Kalkulačka, nebo opravách nejrůznějších chyb.

Více informací o tom, jaké specifikace letošní Zenfone 10 nabízí, si můžete přečíst v tomto článku.