Apple už má roky ve vývoji AR/VR náhlavní soupravu určenou pro skutečně náročné uživatele, která bude s nejvyšší pravděpodobností představena již během letošní konference WWDC, jež začne už za několik málo dní, konkrétně v pondělí 5. června. Čím blíž se k oficiálnímu oznámení přibližujeme, tím více detailů vyplouvá na povrch, a nyní se světu znovu naskytl pohled na to, jak by mohl headset vypadat.

Za krásnými rendery, jež byly vytvořeny na základě konkrétních patentů, spekulací či úniků, nestojí nikdo jiný než renomovaný 3D designér Ian Zelbo, který koncept vytvořil ve spolupráci se serverem 9TO5Mac.

Stále se očekává design podobný lyžařským brýlím. Headset má dostat prohnutý předek osazený sklem a hliněné tělo. Údajně se můžeme dočkat i dvou fyzických tlačítek, korunky podobné těm, jaké známe z hodinek, která bude fungovat jako přepínač mezi VR a AR režimem, nebo nespočtu senzorů a kamer rozmístěných napříč celou konstrukcí.

Přestože to původně v plánu nebylo, headset údajně nebude mít vlastní baterii, a tak bude nutné neustále za sebou vláčet kabel, jímž mu bude energie dodávána.

Souprava má dostat ambiciózní cenovku 3 000 dolarů a nabídne spoustu optimalizovaných aplikací. Dříve jsme mohli slyšet také spekulace o levnější variantě, nicméně o ní žádné nové informace nemáme.