Trh se skládacími telefony je stále poměrně malý, a tak si většinou nelze nevšimnout, když nějaký z výrobců vydá nový model. Letos jsme se dočkali už řady foldablů, a to jak „knižních“, tak i véček, která potěší zejména milovníky kompaktních zařízení. Jedním takovým je i Oppo Find N3 Flip, které dostalo výkonný procesor, povedenou sestavu tří zadních fotoaparátů nebo baterii o vysoké kapacitě. To vše mu přitom dává slušné ambice k tomu, aby mohlo konkurovat dříve odhaleným letošním modelům typu Samsung Galaxy Z Flip 5 nebo Motorola Razr 40 Ultra.

Find N3 Flip je výtvorem čínské společnosti, a tak asi nikoho moc nepřekvapí, když řeknu, že nejprve vyšlo na tamním trhu, ze kterého se od té doby ještě nikam jinam oficiální cestou nepodívalo. Nicméně, to se má již brzy změnit. Indický účet Oppo na platformě X totiž sdílel příspěvek, v němž naznačuje, že Find N3 Flip už brzy dorazí do první země mimo Čínu.

Indie také obvykle bývá mezi prvními oblastmi, kam se čínské telefony po svém uvedení podívají a nutno říct, že se mnohdy krátce nato rozšíří do Evropy, Spojených států či dalších regionů. Find N3 Flip by tedy ještě do konce tohoto roku mohl být uveden po celém světě.

Bohužel, s dostupností v Česku bych momentálně spíš nepočítal. Oppo není na zdejším trhu příliš aktivní a ze všech smartphonů, které během roku představí, jich k nám zamíří jen pár. Ostantě, Find N2 Flip u nás také nebylo možné pořídit, přestože byl k dostání u sousedů na Slovensku.

Kdyby se nám vyhnulo i Oppo Find N3 Flip, byla by to opravdu škoda. Disponuje totiž vysoce výkonným procesorem MediaTek Dimensity 9200, 4 300mAh baterií s podporou 44W dobíjení, 3,26palcovou zadní obrazovkou, 32Mpx teleobjektivem nebo jasným a plynulým předním displejem. Více detailů o specifikacích se můžete dočíst v našem samostatném článku.