Základní model nedávno představené rozšířené reality Apple Vision Pro je k dispozici za cenu 3 499 amerických dolarů (80 200 Kč v přepočtu), ale přidáním všech možných upgradů a příslušenství, včetně rozšířených paměťových možností a výkonnějších procesorů, se cena zvyšuje až na necelých 4 800 dolarů (asi 110 100 Kč).

Vision Pro se pyšní pokročilou hardwarovou i softwarovou výbavou, včetně dvou displejů s rozlišením vyšším než 4K, sledování gest a čipu M2. Dále zahrnuje technologii EyeSight, díky níž může okolí vidět vaše oči, i když máte soupravu na obličeji (prostřednictvím vnějšího displeje). Headset Apple Vision Pro má také integrované audio pods, které poskytují pokročilý prostorový zvuk​​.

Cena Apple Vision Pro se blíží cenám některých luxusních hodinek a výrazně překračuje ceny jiných virtuálních a smíšených realitních headsetů na trhu. Dle analytiků to může vést k horší poptávce.

Vision Pro si momentálně mohou předobjednat američtí spotřebitelé, doba uvedení na zahraniční trhy dosud nebyla oficiálně potvrzena.