Xiaomi ne a ne oznámit detaily o globálním uvedení vlajkového fotomobilu Xiaomi 13 Ultra, který byl v domovské Číně odhalen před více než měsícem. Detaily o jeho dostupnosti v Evropě, respektive ve Francii, však přináší známý leaker billbil-kun, jenž má na kontě řadu úniků souvisejících nejen se smartphony, ale i videohrami. Celkově jde o důvěryhodný zdroj.

Billbil-kun je přesvědčen, že smartphone zamíří na francouzský trh v konfiguraci s 12GB operační pamětí a 512GB úložištěm. Osobně mi nepřijde pravděpodobné, že by k nám do Česka měla dorazit nějaká další verze. Ve svém článku pro magazín Dealabs leaker také tvrdí, že se Xiaomi 13 Ultra bude prodávat ve dvou barevných variantách – v černé a zelené. Prohlédnout si je můžete na obrázku níže.

Co se pak týče samotné ceny, billbil-kun píše, že Xiaomi 13 Ultra ve Francii debutuje s cenou 1 499 eur, což v přepočtu činí zhruba 35 400 Kč. Jen pro srovnání – Xiaomi 13 Pro stojí ve Francii o 200 eur (4 700 Kč v přepočtu) méně. Pokud tedy smartphone dorazí na tuzemský trh, osobně bych počítal s oficiální cenou kolem 36–37 tisíc korun.

Xiaomi 13 Ultra láká především na prémiovou výbavu určenou milovníkům fotografování, jež byla sestrojena ve spolupráci s německou firmou Leica. Vyjímá se však i v oblasti displeje, který nabízí perfektní rozlišení a vysokou svítivost, a pod kapotou schovává nabušený čipset Snapdragon 8 Gen 2 a 5 000 mAh baterii. Více detailů jsme samostatně rozebírali zde.