Od Applu jsme již poměrně dlouho neslyšeli o žádných důležitějších novinkách, nicméně to se zítra změní. Zahájena totiž bude vývojářská konference WWDC, jejíž součástí klasicky bude i prezentace nových hardwarových a softwarových produktů. Středobodem celé akce pravděpodobně bude AR/VR headset, na kterém firma pracovala už roky. Na programu toho ale bude mnohem víc.

Samotnou keynote budete moci sledovat živě, a to zítra (v pondělí 5. června) od 19:00 našeho času. Využít k tomu můžete buď přehrávač výše, nebo tento odkaz, který vás přesměruje přímo na YouTube, kde bude Apple přenos vysílat ze svého oficiálního kanálu. O nejdůležitějších novinkách z akce se vás pokusíme zavčas informovat i my, a to prostřednictvím klasických novinkových článků na našem webu.

Co se pak týče samotného programu, Apple by údajně měl kromě očekávaného headsetu představit i nový Mac Pro neboli počítač s maximálním výkonem určený pro ty nejnáročnější uživatele, 15palcový MacBook Air nebo Mac Studio s čipem M2 Ultra. Žádných dalších hardwarových novinek se zřejmě nedočkáme a budeme si muset počkat zase až do září.

Ze softwaru nám bude odhalen iOS 17, jenž prý přinese vylepšení v oblastech Dynamic Islandu nebo widgetů, watchOS 10 s velkými změnami v oblasti uživatelského rozhraní, iPadOS 17, který pravděpodobně přinese možnost přizpůsobit si zamykací obrazovku, macOS 14 a tvOS17.

Apple zatím nic z toho, co konkrétně bude na programu, nepotvrdil, a tudíž vycházíme zejména z dřívějších úniků a spekulací. Nejvíce informacemi přispěl známý insider a novinář Mark Gurman.